Planen var egentlig at Guri skulle ha valpekull neste sommer og da skulle vi låne gården til Ernst som ligger i vakre Lødingen. Men så hadde Guri og Junior andre planer. De ville ikke ødelegge sommerferien med valper, så da ble det vintervalper i stedet. Og snille Birgit inviterte oss med en gang til å komme til Lofoten der det er mye større plass enn her hvor vi bor nå. Det kjentes veldig bra ut, for Guri Malla har vært på ferie hos Birgit og er godt kjent i sofakroken og ikke minst de flotte turområdene som er på Ramberg. Og det blir spennende å oppleve Lofoten i vinterlyset. 

I huset som har et hjerte rundt seg skal bli vårt nye hjem til valpene er klare til å flytte ut Hjerte

Mor: INT NORD LV SF UCH CASCILIUS GURI MALLA

Her er Guri Malla fotografert i en blomstereng i Latvia 2 år og 5 måneder gammel Whow

Far: TROLLHEIMEN JR MADE FOR CASCILIUS

Junior var på sin første utstilling da han var 13 måneder gammel. 
Da fikk han NKK-cert og BIR.
Kritikken lød: Utmerket hode. Bra hals og forbryst. Utmerket pigment. Prima hale. Passe lang kropp. Normalt vinklet og gode labber. Paralelle stabile bevegelser. God pelsstruktur. Prima temperament. 

Her er Junior i full driv på Heggmoen nesten 11 måneder gammel Kul

Stamtavle på valpene etter Junior og Guri Malla,
innavlsgrad 3,204% ved 6 generasjoner:

Mandag 2.november 2015

Ikke så lett å se på dette bildet, men dette er en liten buhundvalp inne i magen på Guri Malla. Vi var på ultralyd i dag og det er ingen tvil om at det er valper i magen på henne. Hun har vist alle tegn på at hun er drektig, men akkurat denne gangen ville jeg vite det helt sikkert. 


Litt om fostrenes utvikling 

1.+2.+3.uke: 

Eggene hos hund må gjennomgå celledeling før de kan befruktes. Etter befruktningen fortsetter celledelingen i egglederen. Delingen tar ca 8-12 dager, forsteremnet består da av 16 celler, og på den størrelsen føres det inn i livmoren. Inne i livmoren fortsetter celledelingen. På denne tiden flyter forsteremnet omkring, det er ikke festet til livmorveggen ennå. 

Etter ca 3 uker (17-22 dager) er forsteremnene omtrent 1 cm lange, og kan minne litt om en liten fisk i utseende. De er nå fordelt likt i to livmorhorn, og begynner å feste seg i livmorveggen. 

Der forsteremnene fester seg til livmoren dannes morkaken. Fostrene forbindes med morkaken via navlestrengen, gjennom denne blir fostrene tilført næringsstoffer fra moren, slik at de kan vokse og utvikle seg. Dette er en kritisk tid i drektigheten. Det er derfor viktig ikke å utsette tispa for unødvendig stress og anstrengelser i denne perioden.

4.uke: 

Drektigheten kan fra dette stadiet påvises ved ultralydscanning. De som har trening i det, kan nå kjenne valpene som 2,5 cm store ”bobler” i bukhulen. 
Nå er fram- og bakben tydelig utviklet. 

4 gutter og 3 jenter ble født 4.desember HjerteHjerteHjerteHjerteHjerteHjerteHjerte


Se bilder av valpene på VALPEBLOGGEN Hjerte