Den første forsiden til Hundesport med norsk buhund jeg har er fra januar 1973.

Inni bladet står følgende tekst:

Omslagsbildet foto Wilhelm Dufwa

ÅRETS BESTE

Det var spenning til siste slutt i årets konkurranse om Kennelklubbstatuetten "Bamse" til mestvinnende hund på NKK-utstillinger. Det endte med at norsk buhund Caro, tilhørende Jacob Sem Nilsen, Ormedal ble statuettvinner med 61 poeng. Merittlisten til Caro ser slik ut: BIS i Asker, BIR i Skien, BIG i Kristiansand, Gjøvik og Bergen og 2BIR i Oslo.

 I Hundesport nr 2 fra 1981 er det en artikkel om norsk buhund på tre sider. Tittelen på artikkelen er

BUHUNDEN

... legenden som alltid vil leve!

Og avsluttes sånn:
... men buhunden er noe mer enn en hund, den er en del av vår historie, og i dem er der bevart noe av sagaens glans og stolthet.

 

 


På forsiden til Hundesport nr 1 fra 1988 sitter Sverre Olsen med sin norske buhund Lady som ble Nordisk Vinner i Lydighet i 1987.

Inni bladet står det at Sverre er en utrettelig forkjemper for den norske buhunden, og han håper at denne seieren med Lady skal kunne birda litt til at flere får øynene opp for hvor allsidig rasen er. Hjemme på Koveso kennel i Råde har Lady seks rasefrender å omgås, hun er selv født der for 7 år siden.

Det kom nye regler for å delta i Nordisk Mesterskap fra og med 1988. Alle hundene som skulle delta måtte være registrert i NKK. Lady var kun registrert i Buhundklubben/Norge og hun ble stilt ut på Dep.Nr. for å kunne bli omregistrert. Lady fikk den førstepremien hun trengte til å bli godkjent som "ekte" norsk buhund. MEN Norsk buhundklubb bestemte seg for at hun ikke var rasetypisk i fargen og avslo søknaden sånn at Lady ikke fikk sin NKK-registrering. Personlig så synes jeg det var dårlig gjort av NBK. Etter det så forsvant Sverre fra lydighetsringen. Jeg tror han mistet litt av gnisten da han ikke kunne fortsette å konkurre med sin spesielle buhund

 

 

 


I sommernummeret av Hundesport fra 1989 er det to vakre buhunder som prydet forsiden. Den unge blakke hunden heter Leite-Gård's Bello og den svarte er Lukk av Gilde.

Inni bladet er det en artikkel på tre sider. Den er skrevet i forbindelse med at Norsk Buhundklubb fylte 50 år.


 


På forsiden av Hundesport nr 1 fra 1998 er det nok en vakker buhund som pryder forsiden.

Inni bladet er det en artikkel om Norsk Buhund på to sider i forbindelse med at Norsk Buhundklubb er 60 år.

 

 


Bedre sent enn aldri...

Dette bildet ble fotografert en kald oktoberdag i 1988 og kom på forsiden av Hundesport Påsken 2005!

Fotomodellen var Erik 2,5 år gammel og lille Erta-Berta som var 8 uker gammel 😎