Lørdag 3.november

I dag vil jeg framsnakke byen min Hjerte

Bodø er Nordlands viktigste by. Det er en moderne og pulserende by, omgitt av en betagende villmark.

Flyplassen ligger i umiddelbar nærhet av bykjernen, og gjør at det er kort vei til godt som alt. Bodø og omgivelsene er steder der du kan oppleve historie, kultur, god mat og urørt natur med hvite strender, tusener av idylliske øyer, skjermede fjorder, gode fiskeelver, himmelstrebende fjell og nasjonalparker.

Saltstraumen er den sterkeste tidevannstrømmen i verden. Svartisen er den største isbreen i det nordlige Skandinavia. Og Kjerringøy Handelssted inspirerte Knut Hamsun, vinneren av Nobels litteraturpris, til å skrive mange av sine bøker.
Dette og mange andre steder tiltrekker seg tusenvis av besøkende hvert eneste år. Og likevel opplever du ingen trengsel her.

Fra Bodø har du en enestående tilgang til hele fylket – med fly, båt eller langs landeveien. Fra Bodø lufthavn kan du nå hvert eneste hjørne av Nordland med direkte flyruter til tolv mindre, lokale flyplasser. Eller hvorfor ikke ta en tur med Hurtigruten? Da kan du oppleve et fylke som har en av de vakreste kystlinjer i verden.

Hvis du legger reiseruten til Bodø, er det ikke primært for å slikke sol. Byen tilhører ”Det grønne arktis”, noe som betyr av du kan oppleve alle fire årstider – på en og samme dag.
Når været er pent, viser Bodø seg fra sin beste side, 24 timers dagslys og midnattsol om sommeren, og mørke og nordlys om vinteren.

Bodø er perfekt for oss som liker å gå på tur i naturen. Her sitter Rakel og nyter utsikten fra Keiservarden. Bodøfolk elsker virkelig Keiservarden, og de mest ihuga turfolkene går dit hver dag. Men hvor kommer egentlig det flotte navnet fra? 

Fjellet hadde opprinnelig navnet Veten, som var et vanlig navn på topper der man før tente varder for å varsle at ufred truet. I 1891 besøkte Keiser Wilhelm II Bodø, og det ble reist en varde på toppen som et minne om besøket. Og vipps, der fikk fjellet sitt nye staselig navn, Keiservarden Kul

Torsdag 1.november

Ny måned, nye muligheter og et nytt og deilig dikt Hjerte

Som levande skog

Levande skog under stjernor
Urørleg skog
Slik skal han stå under himlen
inni din hug
Det er ikkje lenger time
Det er ikkje tid


Urørleg skog under stjernor
er i det som skal bli
Ein kveld som denne
rører ditt sinn ved æva
og du kan kjenne
at livet er evig
og ingen ting skal ta ende


Når du må gå -
skal noko av deg bli att
Som levande skog under stjernor
i still natt

Jan-Magnus Bruheim

Onsdag 31.oktober

Jeg er jo litt håpløs når det gjelder hundefigurer. Spesielt gamle figurer fra Japan. En og annen godbit dukker opp og hvis figuren ikke er alt for dyr, så kan det hende jeg kjøper den. Denne gangen fant jeg en liten pomeranian som er nyprodusert fra gamle støpeformer. 

På 70- og 80-tallet ble det produsert en stor mengde hundefigur i Japan og eksportert over hele verden under ulike merkenavn, for eksempel Shafford, Napco eller Lefton. Disse produsentene eksisterer ikke lengre, men det er et ektepar som har fått tak i noen av de støpeformene som ikke ble kasserte. Det følger med et ektehetssertifikat med hver enkelt hundefigur som er laget i moderne tid. Jeg har tidligere kjøpt en borzoi fra det samme ekteparet. 

Den lille valpen er 5 cm høy og det fulgte med en liten eske som den satt i Kul

Her har valpen truffet på en slektning som er laget i Japan på 60-tallet.
Synes de passer bra sammen på balkongen min Hjerte

Jeg feirer halloween med å tenne lys på kirkegården Hjerte

Mandag 29.oktober

I dag var det stor sol og en hel varmegrad. Minus var at den lille banditten har trådd over med den ene foten, så jeg kunne ikke gå på langtur. For at Guri Malla skulle få det hun har krav på, så gikk vi tur på jordene som er i nærheten av Bodøsjøen Camping. Der kan den gule banditten jage kråker så mye hun orker. Rakel og jeg gikk sakte bortover jordene sånn at hun kunne gå i sitt tempo. Eller i mitt tempo, for hun er bestandig i nærheten. På turen tilbake til bilen bar jeg henne. Så får man litt gratis styrketrening på veien Ha ha

Da jeg nærmet meg veien der jeg setter band på hundene, løftet jeg Rakel opp på et traktoregg. Hun er som en radar og vet akkurat hvor Guri er. Jeg tok fram mobilen og tok et bilde av den lille. 

Da kom den gule banditten i 100 km/t fordi fotografering betyr godis. De fikk en liten kjeks hver og så måtte Guri kjefte litt på Rakel helt til jeg løftet henne ned igjen {#smileys123.tonqueout}

Søndag 28.oktober

Da er den første ringpermen komprimert og jeg har mimret i syv lange og syv brede. Jeg har også gått fire turer med bandittene i dag og handlet middag til i morgen, så jeg har ikke bare ryddet i papirer og bilder. Jeg blir like imponert for hver eneste side jeg kommer til i permen. Jeg har nok samlet på det meste. Noen diplomer har havnet i papiravfallet, men ellers så har jeg tatt vare på hver eneste kritikk Kul

Vakkre og kloke Emma som liten valp Hjerte

Her sitter vi utenfor ringen på Sjølyst 2.november 1985. Først gikk vi lydighet i klasse I og fikk enda en førstepremie og 172,5 poeng. Så ble Emma stilt ut og fikk hederspris, certifikatkvalitet og ble 2.beste tispe.

Lørdag 27.oktober

I går var jeg innom Staples og kjøpte to mapper, tykt papir og limstift sånn at jeg kan starte med å komprimere alt jeg har samlet fra Emma sitt liv. Jeg måtte ut med hele 450 kroner for alt og da jeg spurte den unge ekspeditøren om de hadde Pelifix, så hadde han aldri hørt om det. Da jeg forklarte hva det var, sa han at de hadde en limstift som het Staples Vill

Det blir noen tonn med bilder, kritikker og diplomer etter over 30 år med norsk buhund i huset. Emma og jeg var med på mange eventyr sammen. Vi skapte også historie i buhundverden og vi laget også en rekord i den øvrige hundeverden som jeg tror vi fortsatt er alene om. Jeg tror vi er den eneste ekvipasjen som har klart å oppnå et lydighetschampionat på bare 5 dager.   

Det er jeg veldig stolt over {#smileys123.tonqueout}

Min kjære mamma og lille Emma. Husker mamma sa at Emma var så "snuskat" som er et nord-norsk uttrykk for søt Smiler stort

Jeg savner dem begge to HjerteHjerte

Kjøpekontrakten Kul

Utrolig hva man limer inn i en perm. Her er sølvmerket jeg fikk da jeg gikk min første lydighetskonkurranse med Emma. Vi klarte førstepremien og ble kvalifisert til å delta på Norsk Kennel Klub's utstilling på Sjølyst samme år.

Sølvmerket fikk vi 1.september 1985 i Svolvær. Husker godt den kjøreturen på svingete veier og ikke minst fergeturen fra Skutvik til Svolvær. Jeg var 2,5 måneder gravid og superkvalm Syk

Husk at vi skal stille klokka en time tilbake i natt sier den lille banditten Blinker

Fredag 26.oktober

En liten sniktitt i et av skapene i veggseksjonen min. Her ligger to av buhundene jeg har fra Porsgrund Porselen og koser seg sammen med mange andre hundefigurer. Den lyse er produsert i 1949 og den litt mørkere er produsert i 1955. Men de har bodd i skapet mitt i mange år.

Den nyeste hundefiguren som har flyttet inn er den hvite puddelen i bakgrunnen. Den kommer helt fra Russland og er produsert på fabrikken Lomonosov i St.Petersburg Hjerte

En aldri så liten fellesdekk på toppen av skapet mens jeg tørker støv Hvisker

Før i verden så brukte Norsk Kennel Klub en norsk buhund fra Porsgrund når de laget Bamsestatuettene. Denne bor på kennel Dogcastle hos Ingebjørg Stenhaugen. Hun fikk den da hun vant Bamsestatuetten i 1970 med sin vakre skotske hjortehund Ch. Mountebanks Nicola Whow

Tirsdag 23.oktober

I dag er det 18 år siden Pernille ble født. Hun var min svarte dronning, selv om hun i likhet med sin eier ble grå i håret da hun ble eldre. Jeg kommer nok bestandig til å skrive på kalenderen at dette er Pernille sin dag Hjerte

Det er bare å innrømme at savnet etter Pernille fortsatt er der. Guri Malla vil aldri ta plassen som dronning, men hun er ganske nær tittelen. 


Kinesisk visdomsord
 


Sorg er som en trekant som dreier rundt i hjertet med spisser som risper.
Det gjør vondt, forferdelig vondt til trekantens spisser er avslitt og bare en kule er igjen, som glir rundt uten smerte.
Sorgen er en prosess som tar tid, men den tar slutt.
Hvor lang prosessen er, beror på hva vi har mistet, hvilke ressurser vi selv har, hvilken støtte vi mottar fra omgivelsene våre.

Men når gleden over det du har hatt, overskygger savnet av det du har mistet, når du vet at du aldri ville unnvært det du har tapt, selv om du var klar over at du en gang kanskje måtte gi slipp på det, da er trekantens spisser avslitt og kulen blir en skatt i ditt hjerte.

I dag har jeg tent et lys for Pernille HjerteHjerteHjerte