Årets siste dag, søndag 31.desember

ord ved årsskiftet 

jeg vil si noe om å lytte
om å sitte helt rolig
og høre at jorden puster
jorden puster langsomt
det er, tror jeg, mye godt å si
om å høre at jorden puster
sånn som jorden har pustet i millioner av år
jeg vil si noe om å drømme
drømme om et land
en jord
en verden uten lange kniver
hvor barn går på skole
hvor du ikke hører noen skrike
fra noen kjeller
hvor du hører vinden som
synger i en park
hvor gamle folk sitter helt
stille og mater duene
om å drømme
om en verden som smiler langsomt mot skyene
det er, tror jeg, mye godt å si om å drømme
det er mye godt å si om å vite at tiden ikke går
det er vi som går
toget som går
alle verdens klokker som går
tiden går ikke .
den ligger stille og venter
som tiden alltid har gjort
og det er mye godt å si om å vite
at når et eldgammelt år dør
så blir det født et nytt samme natt
og det er mye godt å si om å håpe
at det neste vil smile til oss
som et nyfødt velpleiet barn
som smiler nede i en hvit seng
det er mye godt å si om å drømme
om neste vår
det er mye godt å si om å
sitte helt stille og høre at
jorden puster
det er mye godt å si om å
sitte helt stille
og håpe
og drømme
og merke
jordens langsomme tålmodige puls

Odd Børretzen

Lørdag 30.desember

I dag våknet jeg til et snøkaos uten like. Det var kommet enorme mengder med snø i natt og den første morgenturen med bandittene var en liten utfordring. En av naboene hadde vært så snill at han hadde måket utenfor inngangsdøra. Etter det var det bare å svømme seg over parkeringsplassen og gjennom den lille parken. Vi var litt heldige etter hvert, for det hadde kjørt en bil i den ene gaten vi går på. Så da kunne vi gå midt i gata i bilsporet. Jeg valgte å la Rensåsparken ligge der hvit og uberørt og fortsatte i bilsporet til jeg kom til Gamle Riksvei. Der var det brøyet sånn at det gikk an å gå på en normal måte. Bandittene fikk gjort både smått og stort og det var ekstra godt å komme hjem til sofakroken. 

Brøytebiler har satt seg fast, redningsbiler har satt seg fast, busser har blitt innstilt, det kom et snøras ved en fjellovergang utenfor byen og alle som har noe å brøyte med er ute og jobber. Jeg valgte å la bilen stå fordi det ikke er brøytet på parkeringsplassen og den ene bilen som prøvde å kjøre ut ble sittende fast i snøen. Med sekk på ryggen gikk jeg til butikken og kjøpte det lille jeg trenger til morgendagen og 1.nyttårsdag. Vi har også prøvd oss på enda en luftetur i nærområdet og nå går vi ingen flere plasser før de har brøytet utenfor dørene.

Siden det går over til plussgrader, så blir det litt klabb og babb i pelsen til den lille. Så hun må fønes litt når hun kommer inn igjen og så må hun ligge til tørk. 

En ting jeg irriterer meg over er at den gule banditten fikk smaken på elg i august. Den første elgjakten var heldigvis kort og hun kom fort tilbake igjen. Neste gang hun dro på elgjakt jaget hun fire elg til Langtvekkistan og jeg måtte etterlyse henne på facebook og hos onkel politi. Jeg fikk en telefon fra hun som traff på Guri. Hun også hadde lagt inn bilde av Guri på facebook. Der var det noen som linket til min etterlysning. Charlotte som hun het hun som traff på Guri, forstod at dette var en rømling og tok av bandet på sin egen hund og satte på Guri. Jeg var jo selvsagt overlykkelig over at jeg fikk banditten tilbake uten en skramme. Men det at hun ikke kan få gå løs i marka når båndtvangen er over er et stort minus for henne. Hun elsker å springe. Jeg har jo et alternativ som er Heggmoen der hun kan springe løs hele året, men det er i alle fall 2 mil å kjøre dit. Det blir nok noen sykkelturer på oss framover sånn at hun får springe litt. 

Hert står jeg på Rønvikfjellet og ser etter den gule banditten som jaget elgen nedover fjellsiden. Og båndtvangen var over Blinker

Fredag 29.desember

I dag fyller Guri Malla og hennes kullsøsken 8 år Hjerte

Gratulerer med dagen Guri Malla, Hedda Hjerteknuser, Bono Bolivar, Hugo Boss og Snorre Sturlason Vill

Se flere bilder på siden BETTIS VALPER

Her er Guri Malla da hun var nesten 3 måneder gammel {#smileys123.tonqueout}

Torsdag 28.desember

Det går helt utmerket å bli utstillingschampion på en onsdag eller en torsdag Vill

Onsdag 5.januar 1994 fikk jeg en telefon om at Cascilius Lille Lotte hadde fått sitt siste cacib og blitt Internasjonal utstillingschampion. Svensk kennelklubb arrangerer utstilling 13.juledag hver eneste år. Nå tror jeg at de legger utstillingen til den første helgen som er nærmest 13.juledag. I 2018 starter de 5.januar som er en fredag.

Torsdag 29.desember 2011 ble Guri Malla Nordisk utstillingschampion og det på sin 2-årsdag.

I dag ble Guri Mallas sønn Cascilius Rocky Made Romantic Norsk utstillingschampion i en alder av 2 år og 24 dager. Det er kjekt at det finnes en romjulsutstilling i Letohallen Smiler stort

Jeg er ekstra stolt over Rockys eier Trude som har blitt så flink til å stille Rocky. Dette er Rocky og Trudes fjerde gang på offisiell utstilling. 


Gratulerer med championatet, godt jobba Hjerte

2.juledag 26.desember

Da har ribba og all den gode julematen lagt seg som
en ring av selvtillit rundt magen {#smileys123.tonqueout}

Det er nesten flaut å tenke på hvor godt vi har det. Tak over hodet, ei god seng og mat på bordet. Det var til og med noen pakker under juletreet. Bandittene har fått sine faste turer og litt ekstra godt på maten hver dag. Som vanlig fikk de hver sin julepakke med pølse og griseøre i på julaften. Rakel tok sin pakke inn på soverommet og pakket den opp helt for seg selv. Guri Malla bare rev den opp og spiste pølsa i rekordfart og så la hun seg under salongbordet og spiste på griseøret sitt. Det er vel bare å konstantere at jula har vært perfekt Ha ha

For to år siden var det Guri Malla som ordnet med 7 slag til jul. Jeg har kun bakt kolakaker og så kjøpte jeg et julebrød eller tre som vi har kost oss med.
Badevekta er pakket bort for i år Vill