Utsikten på vei til Henningsvær fyr.

Utenfor hovedhuset var dette blinkskuddet.

Blomster i kveldssol.

Lofoten er nordens Venezia. Ytterst på en 22 mål stor halvøy ligger Lofotens perle; Henningsvær fyr, oppført i 1856. 

Fyret er selve porten til Lofotfisket som startes klokken seks om morgenen med et startskudd som kan høres over hele Henningsvær. Hundrevis av båter går da tett i tett forbi fyret og utover Vestfjorden.

Fra fyrets tak har man en enestående 360 graders utsikt over havet, Lofotfjellene og Henningsvær bygd. Hver kveld klokken kvart på åtte møtes den nordgående og sørgående Hurtigruta like utenfor.

Fra hovedhuset.

Vakker utsikt.

Fyrvokteren studerer de vakre fjellene og havet.

KAVI FAC ORY står det med ettertrykkelige svarte bokstaver på den kritthvite fasaden til det nye og svært ambisiøse visningsstedet for samtidskunst i Henningsvær. Det er den tyske kunstneren Michael Sailstorfer som står bak dette fasadeskiltet eller logoen. Med dette kan det lett oppstå forvirring rundt hva man skal kalle dette visningsrommet, som vekselvis omtales på engelsk og norsk. På folkemunne vil det uansett bli Kaviarfabrikken.

Ingen grunn til å klage på utsikten fra Kaviarfabrikken. Det er dette jeg kaller for kunst!

En utsikt som varmer et hjerte ❤

Det er vanskelig å bli mett på den vakre naturen i Lofoten.

Bodøkunstneren Rune Johansen hadde visning av utvalgte verk i andre etasje på kaviarfabrikken. De varme og humoristiske nærstudiene av nordnorske interiører og hus helt i randsonen av norsk moderne standardisering er sterke historiefortellere. En fargerik gryteklut eller gilde kongeportretter på veggen gjør omgivelse og historie til noe saftig og levende.
Bildet tok jeg på utsiden av Kaviarfabrikken. Det er litt i Rune Johansens stil 😉

Et siste farvel med Henningsvær.

Utsikten fra rorbua der jeg overnattet. Bildet er tatt midt på natten.

Bildet er tatt fra vinduet i rorbua og viser Svolværgeita som speiler seg i havet.

På vei ombord i flyet på søndagskvelden. Det må vel være den flyplassen med vakrest utsikt i hele Norge. Den hvite prikken er hurtigruta på vei inn til Svolvær.