Nå skal jeg fortelle historien om hvordan min kjære Pernille ble til
 ❤

Det hele startet med Bust født i 1933 med Ættebok nr 110 og Lungri født 10.mai 1934 med Ættebok nr 141.

Bust 110 var et resultat etter at Flink I (buhundens stamfar) ble paret med sitt barnebarn Polly 125.

Polly 125 var datter av Passop 75 og Flinka (datter av Flink I). Passop 75 var et resultat av mor/sønn-paring mellom Flink I-sønnen Syldan 31 og Flinka Sinnes 39.

Lungri 141 var etter Rappson 170 (et barnebarn av Flink I) og Luna 166.

Luna 166 var et resultat av far/datter-paring mellom Flink I-sønnen Gust 21 og SIF 519.

SIF 519 hadde også Flink I som sin morfar – og som sin farfar.

Nå skjedde det i de dager at Bust 110 og Lungri 141 paret seg. De fikk valper bl.a. Bamse 169 og Lady 226.

Disse to kullsøsken paret seg og fikk bl.a. sønnen Tell Thorsen 333.

Nå er vi kommet til det herrens år 1940. Tell Thorsen 333 har Flink I minst 14 ganger bak i stamtavla

Tell Thorsen 333 parer seg likegodt med sin kjødelige mor Lady 226 (etter Bust og Lungri) og de får bl.a. datteren Tella. 

Tella parer seg med sitt barnebarn Gvarv (Gvarv’s far er Jarfi 136 – helbror til Bust 110 og mor til Gvarv er Sari – datter av Flink I og Flink I’s datter Lyda Bjelland 10). De får ei datter som heter Ryfjelds Tiril med reg.nr. 62/2303.

 

FLINK I - BUHUNDENS STAMFAR

 

Dette minner jo sterkt om en amerikansk såpeopera, men dette var nødvendig for at buhunden skulle bli homogen og da avlsmateriellet ikke var så stort.

Ryfjelds Tiril blir paret med Ryfjelds Truls og de blir foreldre til N UCH Ryfjelds Prins som igjen er pappa til Bamsevinneren fra 1972 – N UCH Caro.

BAMSEVINNER N UCH CARO

 

N UCH Caro blir paret med sitt barnebarn N UCH Bonnie og de blir foreldre til bl.a N UCH Snorre Jarl og INT NORD UCH Cato.

N UCH SNORRE JARL

 

Så reiser jeg til Bergen og parer min INT NORD UCH S N LCH Nordbu’s Emma med Snorre Jarl. Emma er for øvrig barnebarnet til Snorre Jarl’s kullbror Cato. Innavlsgraden på valpene er 7,8 % ved 6 generasjoner. Nå har jeg for lengst kommet ut av tellingen på hvor mange ganger Flink I ligger bak!

Her beholder jeg Emma’s datter INT N S UCH Cascilius Søte Sara Snorredatter og hun blir paret i Sverige med S UCH Gerdbos Alert og det gir en innavlsgrad på 0 %!

 

INT N S UCH CASCILIUS SØTE SARA SNORREDATTER

 

I dette valpekullet beholder jeg INT N S UCH Cascilius Berta Bardot. Hun blir paret med Pe-Gu’s Balder Frøyasønn (sønn av Cascilius Harry Hitchcoch som igjen er barnebarn til min Emma). Her er innavlsgraden 1,765 % ved 6 generasjoner.

INT N S UCH CASCILIUS BERTA BARDOT

 

I dette valpekullet beholder jeg INT N S UCH Cascilius Pernille Pavarotti. Flink I ligger 11 ledd bak Pernille mange, mange, mange ganger.

 

Når man tenker på at Flink I var den første buhunden som overhode ble stambokført, så er det helt fantastisk å se at vi fortsatt har bevart rasen i Jon Sælands ånd og alle de andre som kjempet for at rasen skulle overleve i 1926.

Når man ser på bildene av generasjonene bak Pernille, så er lett og se at typen er bevart og at Flink I godt kunne stå som modell for rasen i dag også.

 

Her ligger gode gamle Pernille sammen med sitt barnebarn INT NORD UCH Cascilius Guri Malla. Guri Malla er forøvrig 6.generasjon buhundtispe her på kennel Cascilius. Pernille har ført de gode genene etter Flink I videre til nye generasjoner