Sjekk siden VALPER GURI OG JR ❤

Sjekk siden til Norsk buhundklubb 🙂


Bildet viser datter til Cascilius Eiegode Emma med sitt første valpekull.

Dette stod skrevet i innledningen til hundeboken Hunden og Vi fra 1950. Jeg synes det var så bra skrevet, at jeg vil gjengi det her på siden Valper til salgs 🙂

Om hundene kunne organisere seg, ville de bli enige om dette opprop til menneskene:

 

Forsøk å tenke litt mindre på dere selv, når dere tenker på oss. Det er ikke god mat og kjæling som er hovedsaken for oss. Vi vil komme i mer kontakt med dere. Gi oss mer bevegelse og noe å gjøre. Vi vil ha noe å glede oss til hver dag, noe mer enn et fylt matfat. Gjør oss glade! Det skal så lite til. Men det skal ikke meget til for at dagene blir rene fengselsopphold for oss heller.

 

Vet dere ingenting om oss, så kjøp i alle fall en hundebok, og les den. Der står det alltids noe fornuftig, selv om det er rent utrolig hvor lite hundefolk vet om oss.

 

Og glem fremfor alt ikke at også vi har det dere kaller sjel. Vi grubler ikke så meget over det som hender, vi tar hendelsene som de kommer, men derfor kan godt et inntrykk bli sittende i oss for hele livet. La inntrykkene bli gode!

 

Vi ber ikke om å bli forstått, ingen kan forstå en annen. Det vi ber om er bare om lov til å utvikle de evner og sanser vi har. Det er det som kalles å leve.

 

Svart og gult er like kult:
Cascilius Eiegode Emma og Cascilius Vakre Vesla

 

Har vært på biblioteket og lånt boken "Valpen flytter hjemmefra" skrevet av Linn Palm. Hvis det blir flere valpekull her på kennel Cascilius, så kommer den boken til å bli en obligatorisk gave til valpekjøperne.

Forlagets omtale:
Når du har bestemt deg for at du ønsker å dele livet ditt med en hund er det mye å tenke på og enda mer å lære, for at livet deres sammen skal bli godt og harmonisk. Utgangspunktet i denne boken er at valpen flytter fra oppdretter og til nytt hjem, men mye vil være aktuelt uansett hundens alder.
Du vil finne informasjon om viktige emner, som er nyttige å vite en del om når du skal oppdra og leve med hunden din. Alt fra vanlig stell og klipping av klør, stress og rotrening, til miljøtrening og fryktperioder. Noe har du kanskje hørt om før og andre emner er nye.
Uansett hva slags utgangspunkt du har, om du har hatt hund før eller om dette er din første hund, så håper jeg du vil ha nytte og glede av det som står her og at det vil hjelpe deg og hunden din til et enda bedre liv sammen.

Boken anbefales 😀


Her får valpen Cascilius Snorre Sturlason en siste klem av valpepasser Beate før han flytter hjemmefra.

Svensk Kennel Klubb har en egen side som heter Köpahund.se.

Der kan man finne info om de fleste hunderasene og det blir også lagt ut info om fødte valpekull. Hvis man lurer på om foreldrene er sjekket på hofter og øyne, så kan man bare trykke på infolinken til mor og far og så finner man ut det meste. Kjempesmart løsning som godt kunne vært kopiert av Norsk Kennel Klubb.

Litt info om hver rase finnes også, her er hva SKK skriver om norsk buhund:

Att tänka på - Norsk buhund

Om du funderar på att skaffa en norsk buhund, tänk på att...
  • Aktivitet och motion är mycket viktigt.
  • Den trivs när den får vara tillsammans med sin flock.
  • Rasen är absolut ingen ”soffhund” det vill säga ingen hund man lämnar ensam många timmar, den behöver stimulans.
  • Om du är vänlig, mjuk och snäll, så får du flerfalt tillbaka.
  • Den är oerhört social, älskar alla och umgås gärna med såväl människor som andra hundar.

Her er Guri Mallas søster Hedda Hjerteknuser da hun var en ung valp, supersøt og til å spise opp